Jubileumcampagne ‘2017: 500 jaar protestant. GeloofWaardig’

Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen presenteerde. Het was een aanklacht tegen de wantoestanden in de Katholieke kerk en de oorsprong van het protestantisme. Deze dag wordt ook wel ‘Hervormingsdag’ genoemd.

De protestantse Kerk Nederland besteedt vanaf 31 oktober dit jaar twaalf maanden achtereen aandacht aan dit jubileum. Dr. Margriet Gosker geeft vanuit de Protestantse Kerk in Nederland als projectmanager, op vrijwillige basis, leiding aan het project. Ze zegt: “De Reformatie is niet iets dat in 1517 begon en, om een jaartal te noemen, in 1648 eindigde. Het protestantisme is een voortgaand vernieuwingsproces dat de kerk en de wereld heeft veranderd. En die beweging gaat nog door.”

De startbijeenkomst op 31 oktober a.s. in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam is het begin van de estafette ‘Als een lopend vuur’ waarna er iedere maand in een andere provincie een bijeenkomst met een uitgewerkt thema is.

In de maand November is de provincie Gelderland aan de beurt met het thema:

'Vernieuwingskracht van het evangelie'.

Bent u van plan om één of meerdere van deze bijeenkomsten bij te wonen, houd dan deze website in de gaten:

Protestantse Kerk Nederland

Bijeenkomsten in de buurt kunt u ( zodra alle gegevens bekend zijn ) ook in de agenda en achter de tabbladen activiteiten in de buurt vinden.