Het doel van de Boeldag 2017

In dit jubileumjaar is de renovatie van het dak van de Gereformeerde Kerk als doel gekozen. Niet alleen dit jaar, maar ook de komende jaren zullen de opbrengsten van de Boeldag hiervoor hard nodig zijn. De renovatie wordt een megaklus die heel wat gaat kosten. De werkzaamheden, waarbij de kerk in de steigers gaat, zullen naar verwachting ongeveer twee maanden in beslag nemen.

Een gezegde luidt ‘Je moet het dak vervangen als de zon schijnt’ en daarom zal het groot onderhoud aan het dak na de zomervakantie worden uitgevoerd.

De dakgoten, killen (de plaatsen waar twee dakdelen onder een hoek samenkomen, oftewel de ‘knikken’ in het dak) en vele panlatten worden vernieuwd. Hiervoor moeten eerst de dakpannen verwijderd worden.

De goten zijn dermate slecht dat lekkage in het kerkgebouw zou kunnen ontstaan en dat is het laatste wat het college van kerkrentmeesters wil.

Een voordeel van het verwijderen van de dakpannen is dat het dan mogelijk is gelijktijdig isolatiemateriaal aan te brengen. Een kans die men niet voorbij wil laten gaan.

Alle honderden vrijwilligers van de Boeldag doen hun uiterste best dit jaar alvast een groot gedeelte van de benodigde financiën voor de renovatie van het kerkdak bij elkaar te krijgen. 

Tekst van de dag:

 

 

11 december a.s.  Lees meer

 

Contact

Overdenking

“Face to Face”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer

Bekijk route