Kindernevendienst

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er elke week een eigen nevendienst. Zij komen gewoon met hun ouders mee naar de kerk. Voor de prediking verlaten de kinderen de kerk. In een eigen ruimte hebben zij hun eigen dienst.

Voor de groepen van de onderbouw (groep 1, 2, 3 en 4) is er elke week kindernevendienst. Behalve bij speciale diensten, zoals bv. de school-kerk-gezin diensten.

De groepen 5 en 6 en de groepen 7 en 8 hebben om de week kindernevendienst. Voor elke groep staan 2 leidinggevenden. Er wordt een Bijbelverhaal verteld op een voor kinderen begrijpelijke manier en er worden liederen gezongen. Daarna wordt er vaak een verwerking gemaakt of op een andere manier doorgegaan op het thema.

Na de collecte komen de kinderen terug in de kerkzaal. Tijdens de kindernevendienst is er een collecte die bestemd is voor onze 2 adoptie kinderen in Kenia of een ander project.

Vakantie Kinder Kerk

In de vakantieperiode worden de verschillende kindernevendiensten samengevoegd. Wij noemen dat de Vakantie Kinder Kerk. Tijdens de Vakantie Kinder Kerk hebben we altijd een apart spaardoel.

Dit jaar sparen wij voor de  ‘Spaaractie Vakantieweken voor Vluchtelingenkinderen’

Vluchtelingenwerk Nederland organiseert jaarlijks vakantieweken voor vluchtelingengezinnen en hun kinderen. Er zijn allerlei soorten vakanties, bijvoorbeeld een kindercampingvakantie, een chillvakantie, een zeilvakantie en een speciale meidenweek. In een groep zitten alleen kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd bij elkaar, ze zijn dus altijd met leeftijdgenootjes. Ze slapen in een vakantiehuisje, in een tent of in een grote vakantieboerderij. Alle plekken liggen in het bos, op de hei of in een andere mooie omgeving. Voor deze kinderen, die vaak het nodige hebben meegemaakt, is het fantastisch er even uit te zijn en zorgeloos te genieten. Wij willen eraan meehelpen deze kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Vakantie Kinder Kerk 2017, groepsindeling

Zondag 20 augustus is de presentatiezondag voor de Kindernevendiensten

Zondag 3 september is de Open Lucht Dienst ( met een kindernevendienst voor alle groepen )

 

Besteding collecte Vakantie Kinder Kerk 2016

 

Bestuur

 Functie

E-mail

Geraldine van Sligtenhorst

voorzitter

wvansligtenhorst(at)hetnet.nl

Paula van der Huure

voorzitter

p.vanderhuure(at)kpnmail.nl

Ingeborg Rense

secretaris

reinier.ingeborg(at)gmail.com

René Kerbel

penningmeester

rene.kerbel@hetnet.nl

Engelina van de Bor

alg.adjunct /rooster kaars aansteken

engelina.vdbor(at)kpnplanet.nl