Alpha – Voorthuizen:

Is er meer? … Ontdek het zelf!

“Heel bijzonder dit!” en “We hebben een prachtig alphaweekend gehad”. Een aantal reacties vanuit de alpha-groepen en –team. We zijn een aantal weken aan de gang. We hebben nog een paar weken en dan is het alweer voorbij. We hebben als deelnemers veel meegemaakt. Er is al voorzichtig de vraag gesteld: “hoe gaan we ‘straks’ als groepen verder?" Maar we zijn ook als alpha-team aan het nadenken over de volgende cursus in januari 2018. (lees verder over hoe we dat gaan doen)

“Wat een belevenis”. Aarzelend als iedereen nog is aan het begin met de kennismaking. Meer en meer groeit het enthousiasme naarmate de weken vorderen. De band wordt steeds hechter met elkaar. We hebben het alphaweekend gehad, twee dagen met één overnachting. Dat bindt extra samen. Je maakt samen een heel bijzondere tocht, waarin je samen met langer gelovigen, nieuwkomers en andere zoekers een reis maakt langs allerlei aspecten van het geloof. Intensief, zoekend, vindend, samen.

Er komt daarbij van alles los bij de deelnemers: emotie, teleurstelling, enthousiasme. Bijzonder om mee te maken. Daarom is het gebed vanuit de gemeentes zo belangrijk geweest en nog steeds.

En dan alle hulp! Toen we de weken begonnen was nog niet de helft van de hulp ingevuld: kokers, koffieschenkers en afwassers. We hadden zelfs het scenario dat we het allemaal zelf zouden moeten doen. Toch was er op tijd voldoende menskracht om alles in te kunnen vullen. We zien dat als zegen van God, dat hij er voor zorgt dat alles goed komt. Geestelijk maar ook praktisch is hij er bij.

We gaan alweer op naar onze laatste avonden. Eén avond willen we bijzonder vermelden, die van 6 juni a.s.  Dan willen we andere geïnteresseerden uitnodigen. Je kunt dan even de sfeer proeven en kennismaken met wat we gedaan, ontdekt en beleefd hebben. Iedereen die wil kennismaken met Alpha is welkom op 6 juni. Vanaf 18.30 uur mag je/u aanschuiven voor de maaltijd. Kom je met een van de deelnemers mee, of meld je aan via de onderstaande contactpersonen.

Het alphateam:

PS: kun je niet komen op 6 juni, laat ons dat ook weten, dan houden we je op de hoogte van de nieuwe alpha-cursus komende winter.