Start Spaarbusjesactie

Datum
11-02-2018
Categorie
Diaconie
ZWO 40-dagentijd spaarbusjesactie:
Tegengaan van kinderarbeid in de textielindustrie

Draagt u nu een T-shirt of blouse? Grote kans dat dit afkomstig is uit Tirupur, een industriestad in Zuid-India. Helaas wordt deze kleding gemaakt onder slechte omstandigheden in de textielindustrie, waar kinderarbeid nog veel voorkomt. Hoewel kinderarbeid volgens de wet verboden is in India komt het in bepaalde onderdelen van de kledingproductie nog regelmatig voor. De grote vraag naar betaalbare kleding houdt deze situatie mede in stand. Duizenden kinderen werken dag in dag uit onder slechte omstandigheden. Ze gaan niet naar school, omdat hun ouders niet altijd het belang van scholing inzien.

In deze regio werkt de de organisatie SAVE aan oplossingen: onderwijs voor kinderen en het versterken van hun ouders. SAVE gaat in gesprek met overheidsinstanties, de textielindustrie en de kledingmerken om kinderarbeid structureel te bestrijden. Inmiddels heeft SAVE al twee kinderarbeidvrije zones opgezet, waar niemand het accepteert als een kind niet op school zit.

Zondag 11 februari, aan het begin van de 40-dagen tijd willen wij de spaarbusjes uitdelen. Een tijd waarin we stilstaan en met dit project ook de vraag willen stellen, waar komt mijn kleding vandaan? Met de opbrengst worden de initatieven gesteund om kinderarbeid in de textielindustrie tegen te gaan. U helpt toch ook?

De busjes zijn voor Jong EN oud. Met pasen, zondag 1 april, kunt u de volle busjes weer inleveren in de grote ton voor in de kerk.

 

« Terug

 

 

Deze agenda geeft de activiteiten die in en om onze kerk plaatsvinden, of door een werkgroep worden georganiseerd.

De informatie is soms summier. Meer informatie kunt u elders op de website vinden.

Alle bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk. Soms moet u zich van te voren aanmelden. De bijeenkomsten in de categorie "besloten" zijn niet voor iedereen toegankelijk, maar zijn georganiseerd voor een bepaalde doelgroep. Als u voor een besloten bijeenkomst belangstelling heeft, kunt u contact opnemen met de contactpersoon die daarbij wordt genoemd.