Alpha cursus Voorthuizen

Drie kerken in Voorthuizen, de Gereformeerde kerk, de NGK De Ontmoeting en de GKV Barneveld-Voorthuizen organiseren regelmatig een Alpha-cursus. Op 16 januari 2018 is deze van start gegaan met twee groepen. Aanmelden voor een volgende Alpha-cursus is natuurlijk altijd weer mogelijk.
We gaan hierin gezamenlijk op, want we zijn van mening, dat onze kerken in de basis hetzelfde blijde nieuws delen. Het blijde nieuws van de redding en vrede van de wereld die in grote problemen is geraakt.

Wat is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus bestaat uit een serie bijeenkomsten rond de basisbegrippen van het christelijk geloof. De Alpha-cursus is kleinschalig, kort, aantrekkelijk en laagdrempelig. Iedere bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding op een onderwerp en bespreking daarvan in kleine groepen. De Alpha-cursus duurt ongeveer 10 weken, inclusief een weekend. Alpha biedt als het ware een vrijblijvende kennismaking en mogelijke opstap naar meer.

De Alpha-cursus is bedoeld voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof. Maar ook als je opnieuw wil stilstaan bij de kernpunten van het geloof of als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie, ben je van harte uitgenodigd. Een mooie manier, die we vaker zien is om mee te doen als christen/kerklid, samen met een kennis, vriend of familielid, die meer wil weten. Dit verdiept je eigen geloof en de band met die ander.

 

Wil je/ wilt u bij de volgende cursus meedoen, meld je / meldt u dan aan bij:

Ook voor vragen, opmerkingen of als je wilt helpen in het team.

Voor de meest actuele informatie rondom de Alpha-cursus in Voorthuizen: www.facebook.com/AlphaVoorthuizen

NB. Ook de Hervormde gemeente in Voorthuizen heeft een alpha-cursus. Meer informatie over de Hervormde Alpha-cursus kunt u vinden op hun eigen website.

Klik hier voor een verslag van de gastenavond op 3 april 2018