Alpha Voorthuizen

Drie kerken in Voorthuizen, de Gereformeerde kerk, de NGK De Ontmoeting en de GKV Barneveld-Voorthuizen organiseren regelmatig een Alpha. We gaan hierin gezamenlijk op, want we zijn van mening, dat onze kerken in de basis hetzelfde blijde nieuws delen. 
 

Wat is de Alpha?

De Alpha bestaat uit een serie bijeenkomsten rond de basisbegrippen van het christelijk geloof. De Alpha is kleinschalig, kort, aantrekkelijk en laagdrempelig. Iedere bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding op een onderwerp en bespreking daarvan in kleine groepen. De Alpha duurt ongeveer 10 weken, inclusief een weekend. Alpha biedt als het ware een vrijblijvende kennismaking en mogelijke opstap naar meer.

De Alpha is bedoeld voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof. Maar ook als je opnieuw wil stilstaan bij de kernpunten van het geloof of als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie, ben je van harte uitgenodigd. Een mooie manier, die we vaker zien is om mee te doen als christen/kerklid, samen met een kennis, vriend of familielid, die meer wil weten. Dit verdiept je eigen geloof en de band met die ander.

Meer informatie

Opgeven
Wil je / wilt u deelnemen aan een Alpha cursus, meld je / meldt u dan aan bij:

Ook voor vragen, opmerkingen of als je wilt helpen in het team.

NB. Ook de Hervormde gemeente in Voorthuizen heeft een Alpha. Meer informatie over de Hervormde Alpha kunt u vinden op hun eigen website.