Kampkrant 2018
Vrijdag

Aankomst

De fietstocht ging anders dan wij gewend waren. De kinderen kregen bij vertrek vanaf de kerk kaarten van de omgeving en van de locatie van het kampterrein. De kinderen moesten daarna zelf de route bedenken. Er waren 2 verschillende routes beschikbaar. Deze routes bleken nog een behoorlijke uitdaging wegens de fantastische mollen. Verschillende groepen zijn verkeerd gefietst. Eén groep heeft ook geen pauzestop gehad, aangezien ze de toeristische route namen en de leiding ze daarom niet kon vinden voor de pauze. Een andere groep kon het kampterrein al zien, en fietste door. Na een kleine omweg waren ze 100 meter van het kampterrein af, en gingen ze rechts i.p.v. links. Door deze acties, van o.a. de mol, moesten wij zelfs ons avondprogramma aanpassen. We hadden daarom het avondspel verplaatst naar de zaterdag.

Nachtspel

Uiteindelijk was het dan zover. In plaats van de gebruikelijke spooktocht hebben we het deze keer gecombineerd met een nachtspel. Toen we met de auto naar de plek werden gebracht, liepen we het hek door in de richting van een laptop. Als groep kwamen we daar bij elkaar en werd de opdracht verteld. De opdracht was om zoveel mogelijk geld te vinden tijdens de tocht.

We werden per groep in 2 groepen verdeeld en om de beurt door het donkere bos gestuurd. Hier hebben we een enge route afgelegd en er waren allemaal bijzondere wezens op de route. De route was ongeveer 1 uur lopen. Na het spel kregen de we allemaal iets lekkers te eten en te drinken. Uiteindelijk konden we weer gerust gaan slapen.

Zaterdag

Ochtendspel

Na een heerlijke rustgevende nacht met voldoende slaap 😉 verscheen iedereen fris en fruitig aan het ontbijt. Na een lekker gebakken of gekookt eitje en de nodige boterhammen konden we beginnen met het ochtendspel, het grote “Wie is de mol fotospel”. De tieners mochten uiteraard strijden tegen elkaar met hun eigen groepje. Ook met dit spel was er geld te verdienen. Het zonnetje scheen al lekker en de sfeer zat er al goed in!

Ieder groepje had iemand van de leiding die de foto’s maakte. Zo moesten ze in 3 foto’s de Titanic uitbeelden en met 3 verschillende bomen en dieren op de foto. Ook mochten ze 2 jongens omtoveren tot meisjes of 2 meisjes tot jongens. Erg veel creatieve creaties zaten ertussen! Een vakantie- en een sportfoto maken, 10 verschillende voorwerpen verzamelen en ermee op de foto gaan, een foto van een levende Pyramide maken en een foto op z’n kop maken. Dit was lachen, gieren, brullen en leverde een boel hilarische foto’s op! De mollen hebben ook goed hun best gedaan om de boel te saboteren. Het was weer goed opletten geblazen om erachter te komen wie de mol is.

Uiteindelijk heeft groepje 2 onder leiding van Michael en Gerrit gewonnen. Zij wonnen het mooie geldbedrag van €500,- voor in de kas. Groepje 3 en 4 hadden een gedeelde 2e plek en wonnen €200,-. Erg leuk om te zien hoe fanatiek iedereen bezig is geweest, het was een geslaagde ochtend!

Avondspel

Deze avond hebben we het letterspel gespeeld. Er waren letters over het hele kampterrein verspreid. De letters stonden geschreven op gekleurd papier. Iedere kleur vormde 1 woord. Ze kregen eerst 15 minuten de tijd om alle letters te vinden. Na deze 15 minuten moesten ze de woorden in de goede volgorde zetten. Dit was niet al te gemakkelijk. De mol was hierbij goed aan het mollen. De volgende woorden moesten eruit komen:

Brillenwinkel (Blauw) € 650,-
Fietsbel (Roze) € 250,-
Kandidaten (Groen) € 500,-
Mollenboekje (Oranje) € 500,-
Activiteiten (Activiteiten) € 600,-

Niet iedereen heeft alles geraden of opgelost.

We hebben het spel leuk gespeeld en iedereen was enthousiast. Natuurlijk was hier ook een winnaar die veel geld heeft opgehaald. Team 2 was 1ste geworden en had €1900,- gewonnen, team 1 was 2de geworden en had €1400,- gewonnen, team 3 was 3de geworden en had €500,- gewonnen en team 4 was 4de geworden en had €250,- gewonnen.

Foto's clubkamp