Jeugddienst 20 mei 2018

Hier een stukje over mijn beleving van de jeugddienst. Hoewel ik geen jeugd meer ben, was ik toch welkom. Met stempeltje en al. Heel apart, lekker weer en... buiten! Alles was versierd. Een boom met bordjes erin met daarop de vruchten van de Geest: liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Een prachtauto met vruchten erop en daarin enveloppen met Bijbelteksten. Een tafel met vruchten en vruchtensapmakers. Een band met fantastisch geluid. Stoelen voor de niet-op-de-grond-zitters. De stoelen mogen niet op het gras, want dat is nog net nieuw en nog zo mooi. Een camper met daarbij verfspuiten en sjablonen, een fotohoekje en een gebedenhoekje, waar je gebed kon vragen als je moeilijkheden had of dankbaar was. Mijn gebed was voor een zeer ernstig zieke en ook dat ik de Bijbeltekst moeilijk vond. Namelijk Colossenzen 3 vers 16 (NBV): ‘Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen, onderricht en vermaan elkaar in alle wijsheid, zing met heel uw hart psalmen en hymnen voor God en liederen die de Geest u vol genade ingeeft’. Prachttekst om daar even over te mijmeren.

Al met al was het een prachtige dienst. Heel anders. Echt jeugdig, maar ook iets voor mij als oma van 57 jaar die van iedereen houdt en alles wil doen, maar die op dit moment voelt dat ze ouder wordt en ook daar geduld mee moet hebben.

Lieve jeugd en allen die hieraan meewerkten en vooral de Heilige Geest van God, die kwam met Pinksteren, ieder Gods zegen die we ook meekregen aan het einde van de dienst. Zo over het veld het dorp in, het land door, de wereld in.

Groetjes Henny Schreuder-Mulder