Kommareisje van 4 september

Met meer dan 70 reizigers vertrokken we in een grote bus en 2 kleine busjes richting Hoek van Holland. Een vrolijk gezelschap, uitgezwaaid door Ds.Baalbergen die niet mee kon vanwege een begrafenis. Onderweg gaf onze chauffeur enkele adviezen voor gebruik in de bus, zoals riemen, afvalzakjes etc. Er werd i.p.v. koffie in de bus, iedereen een frisdrank met koek aangeboden door 2 lieftallige dames. Via snelwegen naar Rotterdam en verder naar Hoek van Holland. Bij de Maeslantkering werden we losgelaten voor een uitleg van deze megagrote halfronde waterkeringschuiven. Op filmscherm werd alles getoond.
Hierna gingen we in 2 groepen naar buiten voor een bezichtiging van dichtbij. Ook daar een heldere uitleg van de werking van de kering. We kregen allemaal best wel een beetje een trots gevoel dat Nederland dit toch maar heeft bedacht en uitgevoerd. Uniek in de wereld.
Daarna gingen we naar de rondvaartboot en kregen we een kop koffie met appelgebak. Na een woord van welkom en gebed door Wim Oostenbrink werd tijdens  de rondvaart  de warme maaltijd genuttigd.
De trip door de havens was al even indrukwekkend, enorm grote schepen, veel drukte op het water, soms kwam je ogen te kort. Ook lieten veel reizigers zich lekker uitwaaien op het bovendek waar je alles nog beter kon zien. Toen werd de bus weer opgezocht en huiswaarts gereden.
De organisatie en de reizigers kunnen terugzien op een zeer geslaagde en gezellige reis, waarvoor onze grote dank.

tekst: Joke en Gerard Hassink
foto's: Wim Oostenbrink