HET DAK

Het is al weer bijna een jaar geleden dat er is gestart met de renovatie van het dak van onze kerk.
Het dak was op diverse plaatsen in slechte staat. Er moest wat gebeuren en er werd besloten tot volledige renovatie.
Hoewel de subsidie van de gemeente Barneveld en de provincie Gelderland nog niet binnen is willen wij u als gemeente nu toch informeren wat de kosten van de renovatie zijn geweest.
Een grote klus, die de nodige tijd heeft gekost. De bouwondernemer Van de Kolk uit Garderen met onderaannemers en veel vrijwillige gemeenteleden hebben de grote klus geklaard.
Tijdens de werkzaamheden kwamen  er nog de nodige zaken naar voren, die meegenomen moesten worden en gelijk aangepakt zijn; meerwerk dat niet begroot was.
De begroting in 2017 was € 200.000,=.  Het uiteindelijke totale bedrag van de renovatie bedraagt       € 227.260,00.( meer kosten door; o.a. aankoop dakpannen en vorsten vervanging goten en reparatie schoorsteen).
De uiteindelijke toegezegde totale subsidie door de Provincie Gelderland en de gemeente Barneveld bedraagt €. 55.739,79.
Als wij de subsidie hebben ontvangen willen wij -voor het einde van het jaar- de renteloze leningen weer aan onze gemeenteleden terugbetalen.
Al met al een grote ingreep, die goed verlopen is. En de kerk heeft weer een dak boven haar hoofd, die weer heel lang mee kan.
CVK/SBE