Palmpasen

Het is altijd weer een bijzonder en vooral prachtig gezicht als op Palmzondag, na de overdenking, de kinderen terugkomen van de kindernevendienst. In de tijd dat volwassenen luisterden naar het thema van de preek; ‘Heden Hosanna, morgen kruisig hem’, hebben zij onder leiding van een geweldige club hulpvaardige gemeenteleden een palmpasenstok versierd met takken, een broodhaantje, paaseitjes, chips en andere versieringen.

Bijna honderd kinderen kwamen via de verschillende in- en uitgangen de kerk binnen om tijdens het lied (Opwekking 298) ‘Hosanna in de Hoge’ op het podium te gaan staan.

 

Ds. Garbrich Baalbergen besteedde een groot deel van de preek aan het dubbele karakter van de Palmzondag. Enerzijds de feestelijk intocht en anderzijds het verraad dat als een donkere schaduw over het feest hangt. Dit dubbele karakter speelt ook in ons geloofsleven. Soms zit het mee en lijkt alles vanzelf te gaan en soms is het leven zwaar en zit alles tegen.

Aan het begin van deze dienst werd de vierde kaars na 40 dagen van aftellen gedoofd door Ilvy. Met het doven van deze kaars gaan we als kerkelijke gemeente de stille week in tot aan Goede vrijdag.

 

Aankomende zondag hopen wij met zijn allen het Paasfeest te vieren en te gedenken dat Jezus leeft. Alle strijd is overwonnen, en in de dood ligt het nieuwe leven.

 

Wij wensen u allemaal hele fijne en gezegende paasdagen!

 

 

Hierbij willen wij de leiding van de kindernevendienst bedanken voor de goede voorbereiding en begeleiding tijdens deze drukbezochte PalmPasenzondag. Wim Noorlander bedankt voor het maken van de foto’s!