Kamp TienerZ 2018

Afgelopen weekend was het eindelijk zover….! Kamp 2018!

Na het afscheid van de ouders, compleet met goede raad en tips én eieren vertrokken we vrijdagmiddag  6 april met 13 TienerZ richting Rijssen. In de Schwarzwalderhoeve werden eerst de slaapruimtes opnieuw ingericht en de bedden toegeëigend. Na de patat werd het terrein verkend en kregen we van Bernard een uitgebreide toelichting op het kampprogramma. Aanvullend gaf Martijn nog een heldere toelichting op de kampregels.

’s Avonds kwam iemand op het idee… wie was dat ook al weer ? .... om een avondwandeling te maken in het bos. Best donker daar en ook lastig om de weg weer te vinden naar huis…. Maar net als in elk sprookje, liep het ook bij ons goed af. Bij elkaar gebleven, geen wolf tegengekomen, en met google-maps loop je gelukkig maar 2 keer hetzelfde rondje. 😉 Na zo’n wandeling zou je denken, heerlijk, ik kan naar m’n bed….. Maar op kamp blijkt dat toch anders te zijn.

De volgende ochtend stond de zeskamp op de planning, waarbij iedereen zich van zijn meest sportieve kant liet zien, ondanks het korte nachtje. Tussendoor werd Martijn nog even in het zonnetje gezet omdat hij na 9 jaar stopt met TienerZ… wat zal hij ons missen!! Na een broodje knakworst gingen we vervolgens op locatie voor een programma van boog/buks schieten, segway rijden en bosgolfen en sloten we af met een bbq.

Na de tweede en laatste nacht werd het opstaan ’s morgens toch wat lastiger. Gelukkig had de corveeploeg het ontbijt al klaar staan en konden we zo aanschuiven om daarna naar de  Ontmoetingskerk in Rijssen te gaan. Wakker blijven viel voor sommigen niet mee, maar zoals het tijdens het hele kamp was: heb je het moeilijk?... we helpen je er wel door heen! Na de kerk was er koffie met koek, moest de rest van de voorraad op en werd het tijd om ons boeltje weer te pakken.

We kunnen terugkijken op een goed kamp met elkaar. Het weer was geweldig, en ja, dat helpt mee om er een geslaagd kamp van te maken. Maar de grootste inbreng daarin, die was van jullie TienerZ zelf!

 

 

Photocredits:MargriethaNijhof