Graag stellen wij u voor aan de predikanten van onze gemeente!

 

Ds. Garbrich Baalbergen

Ds. Garbrich Baalbergen is geboren op 8 oktober 1968 in Hengelo (Ov.) Hij groeide op in Borne, Hillegom en Nieuw Vennep. Na zijn VWO maakte hij een jaar deel uit van een theaterteam van Youth for Christ. Hij studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, met als specialisatie dogmatiek, gemeenteopbouw en evangelistiek. Hij was predikant in Sint Pancras (1995-2000) en Moordrecht-Gouderak (2000-2006) en is dat sinds november 2006 van onze gemeente.
 

Garbrich houdt zich graag bezig met jongerenwerk en veelkleurige kerkdiensten. Hij werkt graag mee aan verdieping van het geloof, zowel door het doordenken en creatief beleven ervan, als door het zoeken naar nieuwe vormen van spiritualiteit. Daarbij geniet hij van de breedte van het gemeentewerk. Sinds enige jaren is hij voorzitter van de stuurgroep Theologencursus Charismatische Vernieuwing (TCV).
 

Hij is getrouwd met Helene. Samen hebben ze drie zoons, waarvan de oudste twee studeren en op kamers wonen en de jongste nog op de middelbare school zit. Zaken die een bijzonder plekje in zijn hart hebben zijn: voetbal, FC Twente, Afrika, Taizé, reizen, toneelspelen, fietsen en spelletjes doen.

Telefoonnummer: 0342-472891           Klik hier om een E-mail te sturen.

 

 

Ds. Diemer de Jong

Op 19 maart 1959 zag Diemer de Jong in Eibergen het levenslicht als oudste in een Gereformeerd predikantsgezin. Hij studeerde theologie in Utrecht, Apeldoorn en Kampen met als hoofdvak, Nieuwe Testament en als bijvakken Dogmageschiedenis en Pastoraat. Sinds 1989 is hij predikant, achtereenvolgens in Dinteloord, Stiens, Barneveld en in 2012 werd hij predikant van onze gemeente.

Prachtig werk, het mooiste de eredienst. Hij zegt, 'samen bij de Heer en het pastoraat'. Hij zegt, 'een eindje mee oplopen in geloof'. 

Diemer is gek op muziek, maar een kooravond is lastig. Toch komt hij niets tekort: zondags zingen in de kerk, thuis de piano, en muziek luisteren van alle soort. 

Als hij van de computer, radio en televisie, er twee weg moest doen zou hij de radio overhouden, zo ziet het er nu naar uit. Laatst heeft hij weer een nieuw recept gekookt, niet dat hij veel kookt, dat doet zijn vrouw beter, maar ooit leerde hij zich redden als student en langzaam komt dit terug, het was iets met Cranberries. Een goede film van de laatste jaren? Zo vaak zit hij niet in de bioscoop, maar The King’s speech was indrukwekkend, ontroerend en mooi. Psalm 16: 8 en Johannes 1: 43 zijn hem als Bijbelteksten nu dierbaar: Ik stel mij de HERE bestendig voor ogen en Hij leidde hem tot Jezus.  

Hij is getrouwd met Allette. Samen hebben zij twee zonen en een dochter die allen het huis uit zijn. Met twee kleindochters zijn ze opa en oma. 

Telefoonnummer: 0342-440486           Klik hier om een E-mail te sturen.