Protestant App

Misschien had u er al van gehoord, of zelf de Protestant App al gevonden in de App Stores. De Protestant App is een nieuwe handigheid voor gemeenteleden die goed met hun smartphone overweg kunnen. In oktober 2016 is een deel van de redactie begonnen met het installeren, testen en koppelen van deze App. Na deze testperiode is de App in februari 2017 daadwerkelijk in gebruik genomen.

De Protestant App kunt u downloaden in de Google Play Store of in de App store van Apple, door te zoeken op Protestant. U kunt de App herkennen aan het logo van de PKN. De App is niet te installeren op de Windows phone.
LET OP! Op een I-pad moet u zoeken in de categorie I-Phone om de App te kunnen vinden.

Als u de App opgestart heeft klikt u links op het icoon van het huisje (Home) en vult u in Voorthuizen. U kiest voor de Gereformeerde Kerk Voorthuizen. Daarna klikt u op het sterretje rechts bovenin. Hierdoor komt de Gereformeerde kerk bij uw favorieten te staan.

Wat vind ik in deze app?
De Protestant App is gekoppeld aan de website van onze kerk. In deze App vindt u daarom icoontjes voor websitenieuws en de agenda. Daarnaast vindt u ook nog PKN Nieuws, een dagtekst, contact- en kerkomroepgegevens en de mogelijkheid om een collecte/gift over te maken.

Wat vind ik niet in deze app?
Persoonlijke informatie wordt niet gekoppeld aan de App. De nieuwsbrief (meeleven) kunt u daarom niet in de App vinden.

Wat kan ik instellen?
Met deze App is het voor een werkgroep of commissie mogelijk om ‘pushberichten’ te versturen. U kunt hierbij denken aan een oproep voor de jeugd, of activiteiten die in onze kerk plaatsvinden. Deze berichten krijgt u niet vanzelf, als u ze wilt ontvangen moet u zich daarvoor aanmelden door de rode envelop (rechtsboven in het scherm) aan te raken en uw interesses aan te vinken. Wilt u liever geen berichten ontvangen, kies dan toch voor Algemeen zodat u wel op de hoogte wordt gehouden van calamiteiten of belangrijk nieuws.

Die App kan ik niet vinden, kan iemand mij helpen?
Lukt het niet om de Protestant App te vinden en/of te installeren, stuur dan een mail naar redactie(at)gk-voorthuizen.nl

Onze werkgroep/commissie willen de Protestant App gebruiken om informatie onder de aandacht te brengen.
Wie moeten wij daarvoor benaderen? Omdat de App is gekoppeld aan de website van onze kerk, is het van de belang dat de informatie daar ook te vinden is. Wilt u gebruik maken van een ‘pushbericht’, dan kunt u een mail sturen naar redactie(at)gk-voorthuizen.nl voor overleg.

De Protestant App is onderdeel van de redactie van onze kerk. De redactie is verantwoordelijk voor het kerkmagazin ‘Accu’, de nieuwsbrief, de website en de App. Het is ons streven dat alle gemeenteleden, jong en oud, met of zonder smartphone en/of internet, toegang hebben tot dezelfde informatie. Dat betekent dat informatie op de website, in de App, accu en nieuwsbrief op elkaar aansluit. Persoonlijke nieuws (meeleven, kerkelijke stand, verjaardagen, bedankjes e.d.) vindt u alleen in de ‘Accu’ of op de nieuwsbrief. De redactie is niet verantwoordelijk voor nieuwsverspreiding die plaatsvindt via andere social media dan bovenstaande.

Heeft u vragen?
Schroom dan niet om contact op te nemen met één de redactieleden of stuur een mailtje naar redactie(at)gk-voorthuizen.nl