Meer resultaten weergeven…

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heilig avondmaal

HomeHeilig avondmaal

Heilig avondmaal

Vijf keer per jaar wordt het Heilig Avondmaal gevierd: vier keer op zondagmorgens verspreid door het jaar en in de dienst van Witte Donderdag, dat is de donderdag voorafgaand aan Pasen.

Met het Heilig Avondmaal staan we stil dat Jezus heeft geleden en is gestorven voor ons en voor onze zonden. Het brood dat wordt gebroken is hiervan het teken. De bekers waar wij tijdens het Heilig Avondmaal uit drinken is het teken van het nieuwe verbond, dat door het bloed van Christus tot stand is gekomen.

We vieren het avondmaal in een lopende vorm, door de omvang van het aantal kerkgangers. Aan het avondmaal kunnen belijdende leden, doopleden en gastleden deelnemen, en ook doop- en belijdende leden van andere protestantse kerkverbanden. Aanmelding vooraf is niet nodig. De predikant van de viering vertelt in welk bekertje wijn en in welk bekertje druivensap zit.

In de buurt van- of op de vier zondagen waarop avondmaal in de kerk wordt gevierd, is er ’s middags een avondmaalsviering in woonzorgcentrum Nieuw Avondrust in Voorthuizen. Ook als niet-bewoner van Nieuw Avondrust ben je van hartelijk welkom. In avonddiensten is er geen Heilig Avondmaalsviering.

De week voorafgaand aan de viering besteedt de dienstdoende predikant enige aandacht aan de avondmaalsviering de week erna.

Voor mensen die niet naar de kerk kunnen komen, bestaat de mogelijkheid thuis avondmaal te vieren. Hier kan de wijkdiaken je meer over vertellen.

De tafel met brood en wijn tijdens de viering van het Heilig Avondmaal
Avondmaal vieren we samen

Direct naar