Baby- en kleuteroppas

Ook met kleine kinderen kunt u op zondagmorgen gewoon naar de kerk. Naast de ontmoetingsruimte, tussen de keuken en het jeugdlokaal, vindt u de oppasruimte voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. De oppas is tien minuten tot een kwartier voor aanvang van de dienst aanwezig.

Schrijfmap

In de oppasruimte ligt een schrijfmap. In deze map schrijven wij de naam van uw kind en eventuele belangrijke bijzonderheden. Indien nodig kan de oppas uw kind een fles of een fruithapje geven. Een schone luier, of begeleiding naar het toilet als dat nodig is hoort er natuurlijk gewoon bij.

Wat is er te doen?

In de oppasruimte is voldoende speelgoed aanwezig voor alle kleine en iets grotere kinderen. Voor de allerkleinsten is er behalve een box ook een kinderstoel aanwezig. Peuters kunnen aan de slag met auto’s, treinen en duplo. Kleuren, puzzelen en samen zingen vinden we ook erg leuk om te doen! Ook is er een peuterdienst bij de oppas, tijdens de ochtenddienst. Dit is voor kinderen van 2,5 jaar tot 4 jaar oud. De kinderen luisteren en kijken naar een verhaal uit de Bijbel, zingen samen en maken een kleurplaat over het verhaal dat ze hebben gehoord. Naast de peuterdienst blijft er natuurlijk genoeg tijd over om te spelen. 

Roze olifant

Komt u de oppasruimte binnen, dan kunt u de opvallende roze olifant niet missen. Een kleine bijdrage voor deze vrijwillige oppas stellen wij zeer op prijs. Van de opbrengst worden nieuwe spelmaterialen gekocht.

Past u nog niet op?

Brengt u zelf uw kind naar de oppas, dan vinden wij het prettig als u zichzelf aanmeldt voor de oppas. We hebben regelmatig nieuwe mensen nodig en het is gewoon prettig als er voldoende toezicht is om de kleintjes te helpen met spelen, een hapje te geven, of te begeleiden naar het toilet.  

Hoeveel oppas is er eigenlijk?

Normaal gesproken zijn er altijd vier personen aanwezig. Is er echter een bijzondere dienst zodat er meer kinderen worden verwacht, dan wordt dit aantal uitgebreid.

Tot slot

Kleine kinderen op zondag gewoon meenemen naar de kerk zorgt ervoor dat ze vertrouwd raken en ervaring opdoen met de kerk. Tijdens bijzondere diensten, u kunt hierbij denken aan Kerst, Pasen, Pinksteren en speciale kinderdiensten, wordt u in de gelegenheid gesteld om uw kind(eren) uit het oppaslokaal te halen zodat ze de afsluiting en de zegen in de kerk mee beleven.

Vragen?

Heeft u vragen, wilt u iets melden of bespreken, neem dan contact op met
Fenna Versteeg: fennaversteeg@gmail.com of 06-54632084

Ons algemene emailadres is: oppas@gk-voorthuizen.nl

Organisatie kinderoppas: