Meer resultaten weergeven…

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Volwassenen

HomeVolwassenen
Boeldag van boven

Wees welkom

In de kerk zijn diverse activiteiten voor volwassenen. Je ontdekt ze hier!

Ga direct naar:

Welkom in de kerk!

Alpha Voorthuizen​

De Alpha is bedoeld voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof. Maar ook als je opnieuw wil stilstaan bij de kernpunten van het geloof of als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie, ben je van harte uitgenodigd. Een mooie manier, die we vaker zien is om mee te doen als christen/kerklid, samen met een kennis, vriend of familielid, die meer wil weten. Dit verdiept je eigen geloof en de band met die ander.

Wat is de Alpha?
De Alpha bestaat uit een serie bijeenkomsten rond de basisbegrippen van het christelijk geloof. De Alpha is kleinschalig, kort, aantrekkelijk en laagdrempelig. Iedere bijeenkomst begint met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding op een onderwerp en bespreking daarvan in kleine groepen. De Alpha duurt ongeveer 10 weken, inclusief een weekend. Alpha biedt als het ware een vrijblijvende kennismaking en mogelijke opstap naar meer.

Aanmelden en informatie
Wil je deelnemen aan een Alpha cursus, meld je dan aan! Ook voor vragen, opmerkingen of als je wilt helpen in het team kan je bij ons terecht. Drie kerken in Voorthuizen, de Gereformeerde kerk, de NGK De Ontmoeting en de GKV Barneveld-Voorthuizen houden regelmatig een Alpha. Ook de Hervormde gemeente in Voorthuizen heeft een Alpha. Meer informatie over de Hervormde Alpha kunt u vinden op hun eigen website.

Inloophuis 'De ontmoeting'

Elkaar ontmoeten, dat kan bij het Inloophuis. Het voldoet in een grote behoefte. Dat blijkt op woensdagmiddag als het Inloophuis geopend is. De bezoekers zoeken contact met elkaar en maken een praatje. 

Met elkaar fietsen in de omgeving van Voorthuizen is ook weer mogelijk. De fietsgroep start vanaf het kerkplein en komt daar aan het einde van de fietstocht ook weer terug. 

Het Inloophuis “De Ontmoeting” is elke woensdagmiddag geopend vanaf half drie. 

De toegang is gratis en lid worden is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Daarvan worden eventuele versnaperingen of andere onkosten van betaald.

 

Woensdag
U bent iedere woensdag van harte welkom tussen 14:30 uur en 16:30 uur in de Ontmoetingsruimte van de kerk voor een gezellige middag. De koffie of thee staat klaar.

We gaan dan fietsen, klaverjassen, sjoelen, bijkletsen, rummikubben, skibo, keezen,  jeu de boules spelen. De creatievelingen kunnen samen tekenen, schilderen, breien, haken, puzzelen. Kortom in een ontspannen sfeer elkaar ontmoeten. 

Binnenlopen is gratis, maar er is een groen busje voor losse euro’s.

U bent van harte welkom!

Voor meer informatie kunt u bellen met:

  • Gerda van Hierden 0342-472327
  • Bep ten Hoope 0342- 472947
  • Henk Stil 0342-471277
  • of per mail: inloophuis@gk-voorthuizen.nl

Vrijwillige bijdrage 

Wilt u het Inloophuis financiëel ondersteunen? Gebruik dan het volgende rekeningnummer:
NL80RABO0366360922 t.n.v. Diaconie GK-Voorthuizen Onder vermelding ‘gift inloophuis’

KOMMA

KOMMA is de afkorting van Kommissie Om ’t Medeleven Met Anderen.

De KOMMA legt het accent op het medeleven met elkaar, het bezoeken van speciale gelegenheden en de mogelijkheid van elkaar te ontmoeten in een gezellige sfeer. Het extra aandacht schenken aan zieken en ouderen, bezoek bij huwelijk, geboorte en nieuwe leden.

Wij willen dat doen door, naast het bezoekwerk binnen de wijken, het organiseren van: Kerst- en Paasvieringen, bijeenkomsten en een bustocht. Ook zijn er vrijwilligers die jaarlijks gemeenteleden een felicitatiekaart aanbieden.

Wil je een bijdrage geven? Heel graag. Dat mag naar rekeningnummer NL58RABO 03737 42533 tnv de KOMMA. 

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Inloophuis Perron16

Voor veel mensen is de zondag een dag waarop ze afspreken met familie en vrienden. Wanneer je door omstandigheden een klein netwerk hebt kan Perron16 aan Smidsplein 6 bij uitstek een plek zijn om mensen te ontmoeten! Het inloophuis is een gezellige woonkamer waar altijd een kopje koffie klaar staat! Bij uitstek een plek waar even níets hoeft!
Voor de openingstijden kijk je op de website van Perron16.

Direct naar