Meer resultaten weergeven…

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Het seizoen 2023 – 2024 hebben we een week voor Pasen tijdens onze laatste avond voor de verandering afgesloten met patat en een snack; dit viel in goede aarde:  dit was een leuke afsluiting. Na een kopje koffie/thee/water hebben we onze spaarbus geleegd. Eerst werden dezelfde munten bij elkaar gelegd door de catechisanten; Pieta, Frances en Carla, een van de dames die elke week voor de koffie zorgden,  telden het bij elkaar op.
Tijdens de slotdienst op 7 april vertelde onze vriend-dominee Plug uit Barneveld over de ‘kameel die door het oog van de naald’ wilde, n.a.v. een  bijbelstukje uit Matthéus 19: 16 – 26. Eerst dachten we, dat er een echte kameel de kerk binnen zou komen, maar dominee had een kleine ‘knuffel kameel’. De boodschap was, dat we in de hemel kunnen komen, zonder alle rijkdom die we verzameld hebben, maar ook zonder onze verkeerde dingen (zonden), want die zijn al vergeven.
Ook  hebben we de volgende dag  op de slotavond  genoten  van de twee vriend-dominees die lieten zien hoe sportief ze wel niet waren: wie had de meeste ballen in de korf geschoten?
Daarna hebben we na de laatste collecte alles wat we tijdens het seizoen gespaard hebben, inclusief de startdienst en slotdienst aan Mevrouw Wil den Dikken gegeven.  Zij zal het bedrag van € 2300, – aan Amoun in Jeruzalem  geven om er schoolspullen en voedsel te kopen voor de zigeunerkinderen van het volk Domari. Wat was ze blij verrast. Ook Amoun was blij, hoorden we later van mevrouw Den Dikken. Alle gevers heel hartelijk bedankt.
Samen met de rugzakjes en de sjaals gehaakt door Renate (groep Barneveld, zie foto boven) gaat het geld naar Jeruzalem.
En nu hebben we vakantie; ook in de tijd dat we elkaar niet zien, zorgt God voor jullie. Geniet van jullie vakantie, ook als je thuis blijft.
We zien elkaar weer als de startdienst begint op zondag 15 september. Daar krijgen jullie nog een uitnodiging voor.

Pieta van Steendelaar
Frances van der Kwast

Gerelateerde artikelen

Nacht van gebed voor de vervolgde kerk Van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni is de landelijke nacht van gebed voor de vervolgde kerk....

De volgende orgelconcerten worden gegeven in onze kerk: 20 juliEvert van de Veen27 juliJos Moeke3 augustusGert van Hoef10 augustusBert Elbertsen17 augustusArjan Breukhoven24 augustusEvert van de...

De jaarlijkse openluchtdienst in Voorthuizen vindt op 23 juni 2024 plaats, aanvang 10.00 uur, locatie: Oranjeterrein aan de Roelenengweg te Voorthuizen.Een samenwerking tussen alle kerken...

Wat was het een mooie zondag op 10 september. Mooi hoe we met elkaar het seizoen konden starten. Bekijk de video voor een terugblik!