Meer resultaten weergeven…

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

De jaarlijkse openluchtdienst in Voorthuizen vindt op 23 juni 2024 plaats, aanvang 10.00 uur, locatie: Oranjeterrein aan de Roelenengweg te Voorthuizen.
Een samenwerking tussen alle kerken uit het dorp waarbij de onderlinge verbinding wordt opgezocht. Het thema van dit jaar is ‘de juiste toon’.

De juiste toon
We leven in een wereld waarin mensen steeds verder uit elkaar lijken te staan. Oorlog en dreiging komen dichtbij, natuurrampen volgen elkaar op en ook, dichter bij huis, is de polarisatie steeds meer aanwezig.
Welke boodschap brengt er dan nog hoop? Hoe bereik je elkaar in deze veranderende wereld? Hoe sla je ‘de juiste toon’, zodat je elkaar niet uit het oog verliest?
Jezus gebruikte zijn eigen ‘toon’ wanneer hij tegen de mensen sprak. Hij benaderde mensen nooit vanuit zijn eigen perspectief, maar altijd vanuit de ander. Hier kunnen wij nog veel van leren. Tijdens de openluchtdienst zullen we ook hier naar kijken.

Van de kerken voor iedereen
De openluchtdienst is er echt voor iedereen!
Voor kerkleden en niet-kerkleden, voor Voorthuizenaren en niet- Voorthuizenaren, voor jong en oud.
Er is kinderwerk voor de basisschoolleerlingen.
Er is voor de kinderen tot 4 jaar geen crèche, maar voor deze ouders en hun kinderen is er een plaats waar hun kind veilig onder eigen toezicht kan spelen, terwijl zij samen toch in de dienst aanwezig kunnen zijn.
Bijbellezing, gebed en zang en muziek zijn in handen van leden van de deelnemende gemeentes en is een mengeling van wat de verschillende soorten gemeentes in Voorthuizen gewend zijn. 
Zoals elk jaar hopen de kerken op 23 juni op goed weer en een nog grotere opkomst dan voorgaande jaren.
Saamhorigheid en elkaar zien zijn belangrijke kenmerken van de openluchtdienst.

Mocht de dienst vanwege het weer moeten worden uitgesteld, dan wordt dat via de website
(www.openluchtdienstvoorthuizen.nl), Instagram (OLD_Voorthuizen) en
facebook (facebook.com/openluchtdienstvoorthuizen) gemeld.

Gerelateerde artikelen

Nacht van gebed voor de vervolgde kerk Van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni is de landelijke nacht van gebed voor de vervolgde kerk....

De volgende orgelconcerten worden gegeven in onze kerk: 20 juliEvert van de Veen27 juliJos Moeke3 augustusGert van Hoef10 augustusBert Elbertsen17 augustusArjan Breukhoven24 augustusEvert van de...

Het seizoen 2023 – 2024 hebben we een week voor Pasen tijdens onze laatste avond voor de verandering afgesloten met patat en een snack; dit...

Wat was het een mooie zondag op 10 september. Mooi hoe we met elkaar het seizoen konden starten. Bekijk de video voor een terugblik!